Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
21.5.2018, Jan Vítek, aktualita
Nový titul z řady Call of Duty se chystá na letošní říjen a zajímavé na něm je, že bude zcela postrádat kampaň pro jednoho hráče. Jenomže kolik procent hráčů to dnes ještě vůbec zajímá? Podívejme se na nějaká čísla. 
Vlaněk (22) | 22.5.201821:51
Počítám se mezi herní pamětníky ­(za klávesnicí sedím už 32 let­). MP jsem začal hrát hned, jak mi to umožnila internetová přípojka. V té době to bylo o tom zahrát si, pobavit se. Pokecali jste s hráči z USA, Německa, GB... Prostě paráda. Poté mě syn přivedl k CS a byl to pro mě doslova kulturní šok. Když vás spolubojovník sprdne za nedodržení dohodnuté taktiky, pochopíte to. Ale když na vás sprostě řve lámanou francouzštinou nějaký dvanáctiletý spratek, protože jste sám už po několikáté vystřílel jejich tým a obviňovat vás z cheatování, to už je na mě moc. Poslední tečkou pak bylo BF4 a ­"My všichni jsme snajpři!­" Kuchání a sběr známek člověka hodně rychle omrzí. A tak mi zbývá SP. Vztekat se můžu jen sám na sebe.
Odpovědět0  0
Japkoslav (87) | 23.5.20187:18
Já to naopak, jako letitý gejmr :­) , beru jako výzvu.
Čím víc piští, tím mě osobně to více honí herní ego.
Má oblíbená kratochvíle v BF4 je honba sniperů nebo když hraji za Commandera, tak mačkání nepřátelských sniperů pomocí bedniček s municí ... občas i přátelských sniperů, ve snaze donutit je opustit své kempovací místečko.

Už jsem dlouho nehrál BF4, asi od doby co mi lehla grafika. Chtělo by to novou a nějaký pěkný Sync monitor k tomu.
http:­/­/battlelog.battlefield.com­/bf4­/soldier­/FearGhast­/stats­/334673246­/pc/
Odpovědět0  0
Mr.Crow (57) | 22.5.20189:21
Myslím si, že je to hlavně taky kvalitou a délkou kampaně. Pokud je hra za 4 hodiny dohraná a nemá žádnou ­"kultovní misi­", tak chápu, že pak taková kampaň hráče nezaujme.
Odpovědět1  0
shasler (321) | 22.5.20189:15
U těchto bojových her chce většina hráčů rychlý adrenalin, aby se mohla vyvztekat a pořádně si od plic zanadávat na ty ­"cheatery­", ale taky musí být in, takže jak vyjde nová hra, tak stará jde rovnou do koše. Nějaká opakovatelná hratelnost nebo příběh je plebu ukradené. Postup producentů takových her je tedy zcela pochopitelný. Bohužel zde nabídka i poptávka jde ruku v ruce za cenu ztráty příběhu. Osobně MP střílečky hraji jen málo, ale co si vzpomínám, tak udělat takovou hru s pěkným singleplayerem jde. Teď se mi vybavuje dva roky stará hra TitanFall 2, kde se singl opravdu podařil. Jen je škoda, že díky zasazení do světa sci­-fi a robotů v dané chvíli netáhlo a tato hra neměla takový úspěch, jaký by si myslím zasloužila. To je pak pro vývojáře a producenty docela demotivující. Osobně si nemyslím, že by tvůrcům chyběla můza, naopak, myslím, že nápadů je dost, ale jsou ukládány do šuplíku, protože ­"se to nezaplatí­" a to je ten hlavní problém...
Odpovědět3  0
Cemada (1221) | 22.5.201816:32
Souhlas.

Osobně mě to ale docela mrzí, protože radši si zahraju single v otevřeném světě ­(FC3, 4, Primal, 5, Zaklínač 3, NfS apod.­) než někde nadávat na neschopné spoluhráče, cheatery a hnusné obrazem naváděné rakety ­(v BF3­) :­-D
Ostatně BF3 je asi jediná gamesa kde jsem občas s kámošem hrál MP. Dnes je to spíše koop ­(Division, Wildlands­), který se mi vcelku líbil i u FC3.
Takže prostě tu jsou oba ostrovy...ti co mají radši SP, protože proto...a ti co bez MP nedají ani ránu.

Což je možná zajímavý námět na anketu :­-­)

V SP si rád projdu příběh a když se ke hře vracím, tak pak už hlavně proto, abych se bezmyšlenkovitě odreagoval.
Odpovědět0  0
Japkoslav (87) | 22.5.20187:36
Pokud se podíváme na kvalitu kampaní v COD, jsou čísla celkem pochopitelná ­(kdo by takovou hovadinu vůbec hrál­), ale pokud se podíváme na čísla podrobněji a vezmeme v úvahu i jiné zdroje dat, dojdeme k tomu, že singleplayer hraje v průměru okolo 30% a multiplayer okolo 60% lidí, kteří hru zakoupili.
Jasně 30 je polovina z 60, ale je z toho jen jednoduše vidět, proč Activision opustil BO4 singleplayer v půlce vývoje ­- prachy.
V singleplayer nejsou loot boxy, singleplayer hraje méně lidí, je mnohem jednoduší udělat další neúspěšnou kopii PUBG než singleplayer.
A taky multiplayer si piráti nezahrajou, COD byl vždy z jednich z nejvíce pirátěných her ... ? Fakt by mě zajímalo, zda tento aspekt byl jedním z argumentů pro to dropnout singleplayer.
Odpovědět3  1
Rafan (344) | 22.5.20186:25
Tady nejde o to co kdo chápe, ale o to zda ta hra má nějaký příběh. Ten v MP modu v drtivém případě nenajdete. Ono je jednodušší a i méně nákladné vytvořit mapy a protagonisty, případně zbraně, než se mořit s příběhem který by měl navíc gradovat. Řešit umělou inteligenci opozice atd. Bohužel herní ale hlavně i filmový průmysl se potýká s tvůrčí impotencí, které navíc podráží nohy požadavek investorů o rychlé návratnosti investic a zisku. To totiž velmi často nejde dohromady s kvalitou. Už moje babička říkala práce kvapná málo platná.
Odpovědět4  1
Deluxa (225) | 22.5.201811:38
Celkom dobre si to popisal, hram sa uz sice nevenujem ale pri kino filme to ide riadne z kopca. Trapne, lacne, rychlo natocene cgi sracky s absolutne retardovanym scenarom osekanym az na kost a s pokracovanim minimalne na 10 dielov dopredu. Z kina si uz neodnasate prakticky nic, lebo hned na druhy den zabudnete co ste to vlastne pozerali. A ak nahodou pri sledovani zacnete trochu premyslat, nevydrzite tam sediet ani 10min. Asi som dinosaurus ked nehladam rychlu, povrchnu a trapnu zabavu? Paradoxne z mojho pohladu velka TV serialova produkcia ma poslednu dobu kvalitnejsie produkty ako velka kino­-filmova produkcia. Teda aspon to co sa dostava do kin cez velkych distributorov..
Odpovědět0  0
blue.sun (268) | 22.5.201817:57
Seriály mají větší sledovanost a hlavně delší časové období k rozvíjení děje, který se u filmu musí zhustit do dvou hodin. I filmová studia dokáží přinášet kvalitní filmy, akorát jich prostě není ­"na každý den jeden­", ale to nebývalo nikdy. Problém je i v divácích, chtějí stále více a více filmů, což jde proti kvalitě.
Odpovědět0  0
Rafan (344) | 22.5.201818:41
I ty seriály mají obrovskou oscilaci kvality. Jsou seriály, které mají dobrý námět a i často velmi dobré herecké obsazení. Tato kombinace by měla být zárukou kvality a však díky honbě za ziskem je seriál kvalitativně poškozen třeba skutečností, že námět má potenciál aby nebyl rozmělněn 3 sezón a ve snaze vydělat je natažen naprosto nudnými díly které mají málo co společného k hlavnímu ději, protože ho vlastně neovlivňují a to klidně o 2 sezony navíc. Díky tokové politice mnoho diváků tyto díly unaví a seriál přestanou sledovat.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.